Pušten u saobraćaj most koji je odnela poplava u junu FOTO

Novoizgrađeni most preko reke Ljuboviđe na državnom putu Gračanica-Ljubovija, pušten je u saobraćaj danas.

Izvor: RINA

Ponedeljak, 26.10.2020.

15:48

Pušten u saobraćaj most koji je odnela poplava u junu FOTO
Foto: RINA

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, koja je pre nekoliko meseci zajedno sa v.d. direktora JP "Putevi Srbije" obišla most srušen u junskim poplavama, rekla je da su radovi završeni i pre planiranog roka.

"U julu smo građanima Ljubovije obećali da će novi most biti sagrađen do kraja ove godine, ali je ipak, sve završeno za samo četiri meseca, od projektne dokumentacije do izvođenja i od danas je most u saobraćaju. Ovaj most mnogo znači građanima ovog kraja i zato je važno što je maksimalno iskorišćena građevinska sezona i što su radovi završeni pre zime", rekla je Mihajlovićeva.

Radove na izgradnji mosta u vrednosti od 60,4 miliona din. izveli su Vest –gradnja iz Šapca kao podizvođač i Preduzeće za puteve Valjevo. Projektnu dokumentaciju je uradio "Filos Inženjering" d.o.o., Beograd i tehničku kontrolu vršio „Pro- inženjering" d.o.o. Beograd.

Stari most preko reke Ljuboviđe kod Ljubovije je tokom junskih poplava teško oštećen izlivanjem reke nakon čega je porušen. Za vreme izvođenja urgentnih radova na izgradnji mosta sav drumski saobraćaj je izmešten na alternativni pravac – privremenu devijaciju puta sa privremenim prelazom preko reke u neposrednoj blizini porušenog mosta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: