FCA i PSA dobijaju dozvolu EU za spajanje "teško" 38 milijardi dolara?

Fijat Krajsler i PSA će dobiti odobrenje EU za njihovo spajanje, kazali su za Rojters ljudi upoznati sa razvojem situacije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.10.2020.

15:27

FCA i PSA dobijaju dozvolu EU za spajanje
Foto: Epa/MAURITZ ANTIN, CHRISTOPHE PETIT

Kompanija koja bi tako nastala bila bi vredna 38 milijardi dolara, što bi je činilo četvrtom auto-kompanijom na svetu.

Zeleno svetlo Evropske komisije tako bi formalizovalo stvaranje Stelantisa, zajedničke kompanije.

Spajanje najavljeno krajem prošle godine pod jedan krov bi dovelo brendove kao što su Jeep, Dodge, Ram i Maserati, kao i Peugeot, Opel i DS – dok bi ciljana godišnja ušteda bila oko pet milijardi evra bez zatvaranja fabrika, piše Rojters.

Evropska komisija i italijansko-američka grupacija FCA odbili su da komentarišu navode Rojtersa, dok se francuski PSA nije oglasio.

Nakon objave Rojtersovog izveštaja akcije PSA i FCA povratile su deo prethodno izgubljene vrednosti, tačnije, akcija PSA bila je u plusu 3,4 odsto i prodavala se po 17,06 evra, dok su deonice FCA porasle tri procenta na 11,43 evra po akciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: