"Ministarstvo je kao firma, došao sam da neke stvari uradim bolje" VIDEO

"Ovo je velika čast, nema veće privilegije nego raditi za svoj narod", kaže Tomislav Momirović, kandidat za ministra građevinarstva.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 26.10.2020.

08:24

Foto: Mona

"Ministarstvo kao i firma mora da se vodi odgovorno. Nisam došao da uvodim revolucionarne promene već da uradim neke stvari malo bolje", kazao je Momirović na Prvoj TV.

"Prvi posao mi je da komuniciram sa saradnicima kako bih se što pre uključio u rad. Došao sam da radim i ostavim traga", dodao je.

Prema njegovim rečima, u razvijenom svetu je praksa da poslovni ljudi obavljaju takve funkcije, da daju nešto svojoj zemlji.

"Izgradili smo kompaniju na tržištu, a ne na privilegijama, navikli smo na realan sektor i sa te pozicije dolazim na javnu funkciju", kazao je Momirović.

"U realnom sektoru nema izgovora ne sme da se kasni, to planiram da primenim. Nameravam da prenesem takav pristup da nema šale", podvukao je.

Kandidat za ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u novoj vladi je predsednik kompanije Mona Hotel Management i naslednik čuvenog brenda "Mona".

Momirović će na toj funkciji zameniti Zoranu Mihajlović.

Rođen je 17. oktobra 1983. godine u Beogradu, gde je i diplomirao na Pravnom fakultetu beogradskog univerziteta. Od 2007. godine je u preduzeću Mona d.o.o, gde je najpre bio na poziciji savetnika. Od 2011. godine i izdvajanja kompanije Mona Hotel Management obavlja funkciju generalnog direktora te firme pod čijom upravom su tri hotela (hotel Zlatibor Mona na Zlatiboru, hotel Javor u Kušićima, hotel Argo u Beogradu) i jedan rezidencijalni objekat Vila Bella u Budvi.

Učesnik je u poslovnom udruženju hotelijera i restoratera HORES, gde se od 2013. godine nalazi na poziciji predsednika skupštine, a od 2009. do 2013. obavljao je funkciju predsednika Upravnog odbora.

Od 2016. godine stupa na poziciju predsednika kompanije Mona Hotel Management d.o.o. Nakon godinu dana započeta je izgradnja novog hotela na Dorćolu (Mona Plaza), čime je realizovana najveća investicija u istoriji te kompanije.

Momirović je javnosti postao poznat kada se usprotivio povećanju minimalne cene rada, a poznat je i po tvitovima na kojima je delio svoje stavove o radnicima, ekonomiji i biznisu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: