Korona i glad: Besplatni obroci i u bogatim predgrađima Amerike

Besplatni obroci građanima, osim u centru Vašingtona gde živi više od 22.000 beskućnika, dele se i u područjima SAD u kojima do skoro za to nije bilo potrebe.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 25.10.2020.

10:29

Korona i glad: Besplatni obroci i u bogatim predgrađima Amerike
Foto: EPA/SHAWN THEW

Kriza, ponajviše izazvana pandemijom koronavirusa, uzdrmala je i zajednice poput gradića Betezde, u američkoj državi Merilend, koja važi za ekonomski razvijenije i skuplje američko predgrađe, piše Glas Amerike.

Kako navode, 200 paketa hrane za nedeljne porodične potrebe podeli se svakog petka građanima kojima su obroci najpotrebniji.

Redovi se stvaraju mnogo pre zvaničnog početka podele besplatnih obroka, bilo da je reč o pešacima, ili pak, građanima koji do parkinga vatrogasne stanice pristižu svojim vozilima.

Glavni ralog za besparicu je gubitak radnog mesta. Uprkos blagom ekonomskom oporavku poslednjih meseci više stotina hiljada građana u SAD se i dalje nedeljno prijavljuje za pomoć nezaposlenima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: