Avioni MA će preko zime leteti na liniji Podgorica-Kijev

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić kazao je da će od nedelje građani moći da lete u sve značajnije evropske gradove.

Izvor: cdm.me

Subota, 24.10.2020.

11:19

Avioni MA će preko zime leteti na liniji Podgorica-Kijev
Foto: depositphotos, bigguns

To su London, Budimpešta, Milano, Berlin, Pariz, Dortmund, Minhen.

Novina je da će tokom zime ove godine avioni MA leteti na relaciji Podgorica-Kijev.

Od nedelje počinje zimski red letenja na aerodromima Crne Gore, rekao je Orlandić u Jutarnjem programu TVCG.

“Izuzetno sam zadovoljan dogovorima koje smo imali sa svim avio-kompanijama imajući u vidu krizu koja je nanela ogromnu štetu svima u avio-industriji i našoj kompaniji”, naveo je.

On je istakao da će od nedelje građani moći da lete u sve značajnije evropske gradove: London, Budimpešta, Milano, Berlin, Pariz, Dortmund, Minhen.

Orlandić kaže da su uspeli sve te avio-destinacije da održe sa svim avio-prevoznicima, te da, ako situacija bude povoljnija, u decembru bi mogli da očekuju i povezivanje sa Luksemburgom, prenosi CDM.

“Zvanični avio-prevoznik Luks er bi trebalo da leti na toj liniji”, naglasio je.

Kako je dodao, tokom zime ove godine avioni MA leteće na relaciji Podgorica-Kijev, a “to do sada nismo imali”.

“Verujem u pokretanje oporavka avio-industrije i kod nas i regionu, ali i EU, i da bi možda tokom marta mogli govoriti o pozitivnim pomacima i boljim iskoracima, jer je ogroman pritisak na EU da se to sve normalizuje, i omogući da uz pomoć brzih testova građani lete,” istakao je on.

On je ukazao i na zvanične podatke Međunarodne vazdušne asocijacije gde je zabeleženo da se na aerodromima ili u avionima svega 44 putnika zarazilo koronom.

“Dakle ako se pridržavamo mera, to i te kako može da se spreči”, rekao je.

Kaže da je MA imao ogroman gubitak krajem septembra u broju prevezenih putnika.

“Imali smo letove ali nismo imali dovoljan broj putnika, bili smo pod udarom korone”, naveo je. “36 odsto opsluženih vazduhoplova govori da naša saradnja sa avio-kompanijama ipak traje i u teškim okolnostima. No, finansijski gubici su ogromni,” istakao je Orlandić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: