Trošak vakcinacije 6-7 dolara po osobi: Izdvojili 7.000.000.000 $ za zaštitu od korone

Vlada Indije izdvojila je oko 500 milijardi rupija (sedam milijardi dolara) za vakcinaciju druge po brojnosti nacije u svetu, saznaje Blumberg.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.10.2020.

13:33

Trošak vakcinacije 6-7 dolara po osobi: Izdvojili 7.000.000.000 $ za zaštitu od korone
Foto: Depositphotos, belchonock

Administracija premijera Narendre Modija procenjuje troškove vakcinacije na 6-7 dolara po osobi, dok je broj stanovnika oko 1,3 milijarde rekao je neimenovani izvor upoznat sa situacijom za njujoršku agenciju

Novac izdvojen do sada je za fiskalnu godinu koja se završava 31. marta i neće biti manjka dodatnih sredstava za tu svrhu, dodao je izvor Blumberga.

Prema toj računici, u Indiji se procenjuje da su potrebne po osobi dve doze vakcine po ceni od dva dolara po dozi, kao i 2-3 dolara izdvojena za troškove poput skladištenja i transporta

Iako vlasti procenjuju da je vrh epidemije prošao i da bi njeno širenje moglo biti zaustavljeno do februara, nacionalna privrede pretrpela je ogroman udarac i Modi je prinuđen da otvara ekonomiju.

Počevši od narednog vikenda, u Indiji će se održati nekoliko tradicionalnih festivala koji bi mogli dovesti do oštrog skoka broja dnevnih infekcija koronavirusom, dodaje agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: