"Moramo pojačati svoje prisustvo na Arktiku"

Rusija mora da pojača prisustvo na Arktiku kako bi osigurala svoje ekonomske interese i nacionalnu bezbednost, izjavio je danas ruski premijer Mihail Mišustin.

Izvor: B92

Sreda, 21.10.2020.

16:59

EPA-EFE/ Ida Guldbaek Arentsen

"Moramo, naravno, pojačati svoje prisustvo na Arktiku: tako što ćemo rešavati zadatke vezane za obezbeđvanje nacionalne bezbednosti naše zemlje i njenih ekonomskih interesa", rekao je ruski premijer tokom sastanka o razvoju Severnog morskog puta.

Rad na Arktiku se odvija tokom cele godine, preneo je TAS.

"Povećavamo obim tereta, uprkos sve manjoj globalnoj trgovini: za devet meseci ove godine ukupan obim pošiljaka iznosio je 24,5 miliona tona", rekao je Mišustin.

On je, takođe, podsetio na cilj da se obim pošiljaka poveća na 80 miliona tona do 2024. godine, dodajući da se nada da će taj cilj biti postignut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: