"Cilj je da Srbija u ove dve godine zbirno bude prva u Evropi"

"Cilj je da Srbija u ove dve godine zbirno bude prva u Evropi po rastu BDP-a", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavljajući ciljeve nove vlade.

Izvor: B92

Utorak, 20.10.2020.

18:40

Foto: Tanjug, Sava Radovanovic

"Sledeće godine imaćemo rast oko šest odsto, a ovu ćemo da završimo oko nule", kazao je Vučić u obraćanju nakon sednice predsedništva SNS.

Kako je rekao, jedan od ciljeva je da Srbija ekonomski nastavi da jača. To znači, dodao je, da ćemo nastaviti sa svim infrastrukturnim projektima, jačati energetiku, privredu, vojsku, policiju...

"Imamo nižu stopu javnog duga od mnogih razvijenih zemalja, a veću stopu rasta od njih", istakao je predsednik Srbije.

Ukazao je na to da je jednim delom već postojao pripremljeni program, a to je "Srbija 2025", kojim su postavljeni visoki ciljevi - plate od 900 evra.

"Pogođeni smo koronavirusom već sedam meseci, a trajaće pandemija svakako najmanje još šest meseci. Ona je promenila ceo svet, uništila svetske, regionalne i evropske ekonomije, oborila ih za između šest i 15 procenata. Srbija se pokazala uspešna, i verujemo da nećemo imati negativan rast, što je ravno čudu, a za to su zasluzni građani Srbije, koji su verovali u ozbiljnu politiku, a ne šarenim lažama koje su drugi nudili“, dodao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: