Poljoprivrednicima 50 miliona evra bespovratno od Svetske banke

Urednik magazina Agrobiznis Goran Đaković najavio je danas da će poljoprivrednici u Srbiji 2021. dobiti bespovratna sredstva Svetske banke od 50 miliona dolara.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 18.10.2020.

15:25

Poljoprivrednicima 50 miliona evra bespovratno od Svetske banke
Foto: Depositphotos, stevanovicigor

"Najbolja vest za poljoprivrednike biće naredna godina. To će biti jedna od godina kada ćemo imati najviše sredstava za investicije u poljoprivredi na raspolaganju jer nam između ostalog dolazi 50 miliona dolara Svetske banke", rekao je Đaković za RTS.

Kako je dodao, taj projekat treba da počne na proleće.

"Poljoprivrednici će avansno dobijati novac - 50 odsto od investicije dobiće avansno bespovratno, 40 odsto će finansirati banka a 10 posto će biti njihovo učešće", objasnio je Đaković.

Nikad, istakao je, nije bilo moguće dobiti povoljnije uslove sem kad se radi o mladim poljoprivrednim proizvođačima koji avansno dobiju 70 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: