Budvanski ugostitelji dali vladi rok od 48 sati

Članovi Udruženja ugostitelja Budve pozvali su Nacionalno koordinaciono telo (NKT) i vladu da preispitaju odluku o zatvaranju ugostiteljskih objekata.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 18.10.2020.

14:26

Budvanski ugostitelji dali vladi rok od 48 sati
Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Oni su dali rok od 48 sati, smatrajući da oni nisu jedini krivci zbog loše epidemiološke situacije, navodeći da će zatvaranjem lokala oko dve hiljade ljudi ostati bez posla, prenose podgoričke "Vijesti".

Ugostitelji, okupljeni na protestu na trgu ispred Staroga grada, tvrde da nisu tačni podaci na osnovu kojih se Budva našla u "grupi tri" kada je reč o uvođenju restriktivnih mera, a država je pozvana da, ako, kako je navedeno, “prepisuje odluke iz inostranstva”, to učini i kada je reč o subvencijama i odmah isplati ugostiteljima kako bi radnicima mogli dati plate.

Institut za javno zdravlje sinoć je saopštio da je stopa obolevanja od koronavirusa u Budvi, Ulcinju, Cetinju, Kolašinu i Žabljaku iznad 800 na 100.000 stanovnika čime automatski prelaze u "grupu tri" opština u kojima će se od ponedeljka i u narednih 14 dana primenjivati pooštrene protivepidemijske mere, među kojima je i zabrana rada ugostiteljskih objekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: