Prvi ovosezonski karavan zimnice: Kvalitet i autentičan ukus VIDEO

Na Kalenić pijaci ovog jutra počela je tradicionalna manifestacija - Karavan zimnice.

Izvor: B92, TV Prva

Subota, 17.10.2020.

15:27

Prvi ovosezonski karavan zimnice: Kvalitet i autentičan ukus VIDEO
Foto: Printskrin, TV Prva

"Mi smo startovali već u osam sati jutros. Karavanom zimnice na Kalenić pijaci otvorili smo novu sezonu 2020/2021. koju simbolično otvaramo tradicionalnom pripremom ajvara. JKP Gradske pijace je 2015. osmislilio ove događaje, ovo nam je šesta sezona, a događaji su osmišljeni u nameri da savremenom potrošaču omogućimo da na prostorima beogradskih pijaca kupi sve kvalitetne namirnice - i sveže i prerađene", rekla je za TV Prva Jelena Nikolić ispred JP Gradske pijace.

Kako kaže, zimnica je ručno pravljena, po tradicionalnoj, domaćoj recepturi.

"Karavan zimnice na Kaleniću, prvi ovosezonski traje danas i sutra, od 8 do 16 časova, a posetioci mogu da se snabdeju i slanom zimnicom. U nju spada nezaobilazni ajvar, razne salate...", kaže Nikolić.

Navodi da beogradske pijace mestom sigurnog i direktnog plasmana smatraju poljoprivredni proizvođači iz cele Srbije.

"Ovde su gazdinstva iz raznih delova Srbije donela, izložila i pružila mogućnost degustacije raznih vrsta zimnice posetiocima. Cene su spram kvaliteta pristupačne i, iako je industrijski pravljena zimnica povoljnija, ipak kada je reč i o kvalitetu i o autentičnom ukusu, domaća zimnica je bez premca, što možete da vidite i po broju posetilaca", rekla je Jelena Nikolić.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: