Zvanično obaveštenje za putnike: Ako od 1. oktobra uplaćujete putovanje, obratite pažnju na ovo

Na sajtu Ministarstva trgovine objavljena je preporuka u kojoj se navode stavke na koje putnici treba da obrate pažnju prilikom uplate aranžmana.

Izvor: B92

Utorak, 29.09.2020.

19:10

Zvanično obaveštenje za putnike: Ako od 1. oktobra uplaćujete putovanje, obratite pažnju na ovo
Foto: Depositphotos, peshkova

"Preporučuje se putnicima da od 1. oktobra 2020. godine, prilikom kupovine novog putovanja, kao i prilikom ugovaranja zamenskog putovanja, obrate pažnju da li turistička agencija organizator turističkog putovanja poseduje licencu i propisanu garanciju putovanja", navodi se na sajtu ministarstva.

Građani Srbije koji su u prethodnom periodu, za vreme trajanja pandemije koronavirusa, samostalno uplatili smeštaj u nekoj drugoj zemlji a nisu ga iskoristili, po svoj prilici novac će morati da vrate na sudu.

Kako kaže advokat Aleksandar Cvejić, bitno je biti oprezan i najbolje je otići u našu agenciju i dogovoriti aranžman, ali i paziti šta se potpisuje, posebno ono što piše sitnim slovima.

Podsetimo, turističkim agencijama u Srbiji za dva dana ističu dozvole za rad. Da bi mogle da traže nove dozvole, moraju da imaju garanciju putovanja koja se vadi kao bankarska garancija ili polisa osiguranja.

Kako je rekao Aleksandar Seničić, direktor Jute, "Osiguravajuće kuće su do sada izdavale te polise, to je išlo po inerciji godinama unazad, jedno vreme su čak i poskupele shodno rizicima koje procenjuju osiguravači, ali nažalost to je sada izostalo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: