Mihajlovićeva sa Alstomom o gradnji beogradskog metroa: "Uskoro finansijski aranžmani"

Ministarka Zorana Mihajlović sastala se danas sa predstavnicima Alstom grupe i sa njima razgovarala o izgradnji beogradskog metroa.

Izvor: B92

Utorak, 29.09.2020.

13:15

Mihajlovićeva sa Alstomom o gradnji beogradskog metroa:
Foto: Ministarstvo graðevinarstva, saobraæaja i infrastrukture

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, sastala se danas sa Filipom Delerom, potpredsednikom "Alstom grupe", i Nikolom Andrijeom, direktorom razvoja ove kompanije, a sastanku je prisustvovao i ambasador Francuske u Srbiji, Žan-Luj Falkoni.

Mihajlovićeva je ovom prilikom istakla da je beogradski metro jedan od najvažnijih i najzahtevnijih projekata koje će Srbija realizovati i na koji Beograđani čekaju decenijama.

"Drago nam je da je "Alstom", kao jedna od najboljih svetskih kompanija, zainteresovana da učestvuje u izgradnji beogradskog metroa, tj. u fazi opremanja sistema. Ministarstvo je tu da pruži svu neophodnu podršku i da zajedno realizujemo ovako važan projekat za nas, iza kojeg stoje i dva predsednika - Aleksandar Vučić i Emanuel Makron. Verujem da ste imali dobar sastanak i sa ministrom finansija i da će uskoro biti dogovoreni i finansijski aranžmani, kako za građevinske radove, tako i za radove na sistemu", rekla je ona.

Mihajlovićeva je podsetila da je u maju ove godine potpisan Sporazum o donaciji između Vlade Francuske i Vlade Srbije u ukupnom iznosu od 8,3 miliona evra i dogovorena procedura za realizaciju donacije od 0,4 miliona evra, te da je u toku izrada studije izvodljivosti za koju je u julu potpisan komercijalni ugovor i koju izrađuje kompanija "Ežis".

Filip Deler rekao je da uporedo sa studijom izvodljivosti teku i pripremni radovi za tehnička rešenja i da će "Alstom" aktivno raditi u narednim mesecima kako ne bi gubili vreme za realizaciju projekta beogradskog metroa, svesni značaja ovog projekta za Vladu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: