Vučić: "Do Svetog Nikole naredne godine završavamo Kulu Beograd" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik kompanije Igl hils Muhamed Alabar obilaze danas završne radove na izgradnji objekta Galerija Beograd.

Izvor: B92

Utorak, 29.09.2020.

09:45

Default images

"Ovo je naše ubedljivo najveće gradilište, ovde radi 2.850 ljudi, od čega je 200 stranaca, ostali su građani Srbije i regiona", rekao je predsednik Vučić.

Kako kaže, ovo govori koliko nam je još potrebno radne snage i koliko još prostora imamo za zapošljavanje.

"Za mesec, mesec i po dana biće otvoren šoping mol. Videli ste i kako napreduje Kula Beograd. To će biti nova slika Srbije i čitave jugoistočne Evrope. Ponosan sam na prijateljstvo sa šeikom Muhamedom, ali i na strahovito veliki i fantastičan posao koji je on ovde odradio. To je jedan od najvećih preduzimača u celom svetu", rekao je Vučić.

Naveo je da je zahvalan Muhamedu što posvećuje toliko pažnje Beogradu.

"Ovo je ostvarenje snova. Šta god bilo sutra, za godinu dana ili pet godina, ko god bude prolazio ovuda videće šta ostaje iza ove generacije, a to je najmoderniji deo Srbije."

Dodao je da ovo pokazuje snagu srpske ekonomije.

"Ona je mala, ali je pokazala veliku fleksibilnost u jeku najveće krize. Srbija više ne igra regionalnu ligu, nego ligu šampiona", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da nijedan grad u Evropi nema ovako lepo šetalište, kao ono u Beogradu na vodi.

"Ponosan sam i zahvalan našim prijateljima. Dogovorio sam se sa Alabarom da pre Svetog Nikole sledeće godine završimo toranj", rekao je.

Kako je rekao, ovo će biti najveći tržni centar u ovom delu Evrope.

"Jedva čekam da vidim za mesec dana kako će sve ovo izgledati", rekao je Vučić.

Naveo je da je Srbija privukla kupce iz celog regiona i Evrope ovde. "Beograd postaje svetska i evropska metropola, moći će da privlači sve veći broj turista", rekao je.

"Ovo je potpuno novi životni standard, novi život", rekao je Vučić opisujući Beograd na vodi.

"Bili smo rešeni da napravimo nešto najlepše u ovom delu Evrope. Uvek ću javno da branim i privatni sektor i javno-privatna partnerstva jer smatram da je to ono što gura zemlju napred", rekao je Vučić.

"Na početku smo imali svega 29 odsto podrške za ovaj projekat, pre tri meseca je bilo preko 60 odsto, a sada verujem da je prkeo 70. Ljudi vide koliko se ovde radi", rekao je Vučić.

Vučić ističe da su 2013. krenuli u ostvarenje velikog sna i podsetio da je još Miloš Veliki pokušavao da spusti naše trgovce i zanatlije pored vode, ali da je to bilo teško pošto je naš narod uvek bežao u brda.

Predsednik je naglasio da je mesto gde je sada Beogad na vodi bilo jedno od najružnijih u Beogradu i da je bilo potrebno pravno da se uklone čak 573 objekta.

"Sada imamo velelepni deo grada sa najlepšom promenadom, koja je lepša od one u Beču. Obećavam da ćete za pet godina uz prečistače vode i uz kanalizaciju Sava biti ovde providna kao što je i Dunav u Beču", kazao je predsednik Srbije.

Tržni centar Galerija Beograd ima površinu od 305.000 kvadrata.

Muhamed Alabar se zahvalio na poverenju ukazanom od Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

"Srbija je zemlja u koju vredi dolaziti jer je ovo zemlja u usponu. Čast mi je što imam priliku ovde da radim i stvaram", rekao je Alabar.

Obilasku prisustvuju i ministar finansija Siniša Mali i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: