Er Srbija izmirila obaveze prema kreditoru EA Partners I

Er Srbija je izmirila sve svoje preostale obaveze prema EA Partners I u iznosu od 57,62 miliona dolara po osnovu dugoročnog kredita koji je uzet 2015. godine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.09.2020.

17:19

Er Srbija izmirila obaveze prema kreditoru EA Partners I
Foto: Air Serbia

"Isplata ovog kredita predstavlja dokaz dobrog i odgovornog upravljanja Er Srbijom pre i tokom krize i tokom oporavka od posledica pandemije", izjavio je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.

Nejsmit je rekao i da je tokom obustave komercijalnog putničkog saobraćaja, Er Srbija započela niz programa koji su usmereni na rad sa poslovnim partnerima, sprovođenje mera štednje i održanje likvidnosti, kao i poboljšanje poslovnih procesa i usluga za naše putnike.

Er Srbija je saopštila da je sredstva za isplatu preuzetih obaveza obezbedila samostalno, zahvaljujući odgovornom poslovanju pre pandemije korona virusa, "kao i opsežnim merama štednje i racionalizacije poslovanja na svim nivoima u uslovima najveće krize u istoriji civilnog vazduhoplovstva, izazvane pandemijom".

Er Srbija navodi da je činjenica da je situacija i dalje vrlo složena i da se avio-saobraćaj u Evropi i svetu obnavlja mnogo sporije nego što se očekivalo, te da će zato avio-kompanija nastaviti aktivne razgovore sa svojim strateškim partnerima, uključujući kreditore i strateške dobavljače, "u dobroj veri da se kroz pregovore može doći do rešenja prihvatljivih za sve".

"Za poslednjih gotovo sedam godina, od kada posluje pod sadašnjim imenom, Er Srbija je doživela izuzetno veliku ekspanziju na svim poljima, uz poboljšanje ključnih pokazatelja. Posle restrukturiranja, koje je bilo moguće zahvaljujući sredstvima i iz ovog kredita, najveću ekspanziju kompanija je zabeležila baš u prethodnoj, 2019. godini, kada je prevezla rekordnih 2,81 miliona putnika i za svega godinu dana poletela do čak 23 nove destinacije, uz pokretanje saobraćaja sa dva nova aerodroma u Srbiji – Niša i Kraljeva", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: