Vračar dobija nove sadržaje: Kod Prirodnjačkog muzeja u planu poslovni i stambeni prostori

U delu opštine Vračar u Beogradu planirani su novi sadržaji namenjeni poslovanju i stanovanju.

Izvor: B92

Petak, 25.09.2020.

12:46

Vračar dobija nove sadržaje: Kod Prirodnjačkog muzeja u planu poslovni i stambeni prostori
Foto: Depositphotos/milangucci

Grad Beograd oglasio je rani javni uvid povodom izrade plana detaljne regulacije za blok između ulica: Krunske, Kneginje Zorke, Njegoševe i Smiljanićeve, u gradskoj opštini Vračar.

Plan obuhvata blok između ulica Krunske, Knjegine Zorke, Njegoševe, Smiljanićeve, GO Vračar, a obuhvaćena je površina od oko 1,806 hektara.

Kako se navodi, deo obuhvaćen planom ima izuzetno povoljan položaj i izuzetno je povezan sa ostalim delovima grada.

Stanovanju je okvirno namenjeno 17.000 m2, poslovanju 2.500 m2, dok je za javne namene planirano 5.000 kvadratnih metara.

U bloku koji je obuhvaćen planom nalazi se između ostalog i Prirodnjački muzej, a kako predviđa plan, postojeće objekte muzeja moguće je nadograditi ili zameniti novim.

Planirani su mešoviti gradski centri, koji podrazumevaju komercijalne sadržaje sa stanovanjem, a koji bi prema ovom planu, trebalo da idu uz Njegoševu ulicu.

Planirana je i zona porodičnog stanovanja, koja bi bila u središnjem delu bloka, ka ulicama Knjeginje Zorke i Smiljanićevoj.

Zona višeporodičnog stanovanja planirana je u delu bloka uz Krunsku ulicu.

Takođe u delu koji je obuhvaćen ovim planom neophodno je obezbediti odgovarajući broj parking-mesta, ali i tamo gde je moguće, treba predvideti drvorede.

Cilj projekta je, kako se navodi, stvaranje planskih mogućnosti za razvoj grada, unapređenjem korišćenja postojećih i izgradnjom novih sadržaja, stimulacija prostorne distribucije stanovništva, te ravnomernost razvoja u centralnim delovima grada.
Elaborat za rani javni uvid povodom izrade Plana detaljne regulacije za blok izmeðu ulica: Krunske, Kneginje Zorke, Njegoševe i Smiljaniæeve, Gradska opština Vraèar

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: