Nije svima kriza: Kineski luksuzni sektor očekuje rast tražnje od čak 30 odsto

Kineska scena luksuznih brendova trlja ruke, iako je pandemija ugrozila ovu godinu.

Izvor: 24sata.hr

Petak, 25.09.2020.

12:39

Nije svima kriza: Kineski luksuzni sektor očekuje rast tražnje od čak 30 odsto
Foto: Depositphotos, wolterke

Naime, kineski luksuzni sektor najavljuje da je potražnja za skupim brendovima i skupocjenim modnim proizvodima u velikom porastu.

Nakon loše prve polovine godine, kompanije LVMH, Kering i Estee Lauder (vlasnici luksuznih modnih i kozmetičkih brendova) objavili su rast potražnje u poslednjih par meseci, a situacija će se, očekuju nastaviti do kraja godine, čime će s potražnja luksuznih proizvoda u ovoj godini povećati 30 odsto, prenosi 24sata.hr.

Predviđa se da će ove godine potražnja za luksuznom robom porasti čak 30 posto, čime potrošači s visokim prihodima pokreću ekonomski oporavak Kine nakon pandemije.

Nova finansijska prognoza Boston konsalting grupe je još jedan znak kako se Kina vraća u igru, nakon što je u velikoj meri iskorenila virus u zemlji, postavši jedina velika ekonomija za koju se predviđa rast ove godine.

Iako je tržište luksuza na početku pandemije bilo gotovo zaustavljeno, jasno je da je potražnja ponovno porasla, no pritom je sve intenzivnija, kako se približava kraj godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: