Uskoro aukcija frekvencija: Zakon o 5G usvojen u parlamentu velikom većinom

Velikom većinom, grčki parlament je u utorak usvojio zakon o digitalnoj upravi i petoj generaciji širokopojasnog interneta (5G).

Izvor: B92

Četvrtak, 24.09.2020.

12:20

Uskoro aukcija frekvencija: Zakon o 5G usvojen u parlamentu velikom većinom
Foto: Depositphotos, jamesteohart

Za taj zakon je glasalo 275 od 300 poslanika u grčkom parlamentu, preneo je Kip toking Gris (Keep Talking Greece).

Obraćajući se u parlamentu, ministar za digitalnu upravu Kirijakos Pijerkakis naglasio je da će se aukcija za frekvencije nove generacije 5G mreže održati u narednih nekoliko dana, dobrano pre isteka godine, što je bio krajnji rok.

Ministar je naglasio da je Grčka "jedna od malo zemalja, ako ne i jedina, koja neće odugovlačiti sa aukcijom usled pandemije koronavirusa".

Stranke Nova demokratija, Siriza, Pokret za promene i MeRA25 glasale su u korist zakona, dok su Grčka komunistička partija i Grčko rešenje glasali protiv.

Peta generacija širokopojasnog interneta i usluga stići će do velikog dela grčkog stanovništva 2021. godine, rekao je ministar Pijerkakis predstavljajući taj zakon prošle nedelje pred parlamentarnim komitetom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: