"Teško je reći nešto protiv ovoga"

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež kaže da je otvaranje DFC-a u Beogradu dobra prilika, da Srbija treba da je iskoristi i napravi dobar posao.

Izvor: B92

Sreda, 23.09.2020.

11:04

Foto: Tanjug, Dragan Kujundzic

On kaže da je izvršni direktor DFC Adam Boler uspeo da dovede juče na sastanak u Beogradu još šest najvažnijih finansijskih agencija koje rade u okviru finansijskog sistema.

Čadež je naveo da administracija Donalda Trampa ima više veze sa realnimn sektorom i sa privredom od svih prethodnih, da se sporazum iz Vašingtona već sprovodi.

"Ova administracija je stavila ekonomiju u prvi plan. Ričard Grenel je juče više puta ponovio 'držite nas za reč, gledajte šta radimo, ocenite nas'. Sa druge strane mi treba ovo da iskoristimo da napravimo dobar posao od ovoga", rekao je Čadež za TV Pink.

On je naveo da ga je zvalo dosta privrednika sa Kosova i Metohije, koji su imali samo reči hvale.

Napominje da sporazum u Vašingtonu jeste okvir koji obavezuje političare da se realizuju konkretni projekti.

"Teško je reći nešto protiv ovoga. Ako vam neko kaže - imamo milijardu evra koju želimo da upampamo u privredni sistem Beogradu i Prištini, želimo da uložimo u infrastrukturu, bržu izgradnja nastavka auto-puta Beograd- Niš, pruga Niš- Merdare-Priština-Tirana- Drač", naveo je on.

Čadež je rekao da je DFC u poslu uglavnom okrenut privatnom sektoru, te da je juče bilo razgovora o fabrici stakla koja je neophodna Srbiji, o projektima koji se odnose na prozvodnju hrane.

Kako kaže, postoje ljudi koji će sa skepsom gledati na dolazak DFC i dodaje da je iznenađenje to što su uspeli da organizuju otvaranje kancelarije DFC ubrzo nakon potpisivanja sporazuma u Vašingtonu.

"Kancelarija DFC u Beogradu je jedina u Evropi. Imaju kancelarije u Aziji, Africi, sada i u Evropi", naglasio je Čadež.

Kancelariju DFC u Beogradu vodiće Džon Jovanović, koji ima srpsko poreklo. Čadež je naveo da je Jovanović povezan sa svetskim biznisom, sa ljudima iz vrha miltinacionalnih kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: