"Beograd na vodi poželela bi svaka prestonica"; Uskoro i najveći šoping mol na Balkanu

"Beograd na vodi" je najveći građevinski projekat u Evropi, kakav bi poželela svaka evropska prestonica, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Izvor: B92

Subota, 19.09.2020.

09:39

Foto: Depositphotos, lagereek

"U ovom trenutku na izgradnji 'Beograda na vodi' 2.800 radnika. Završena je izgradnja 768 stanova, a trenutno se gradi 2.484 stana, 269 hotelskih soba i tržni centar površine 300 hiljada kvadrata. Zato je 'Beograd na vodi' najveće gradilište u Evropi", rekao je Vesić.

Vesić je naveo da je to projekat koji je pokrenuo razvoj Beograda, prenosi Beoinfo.

On je dodao da će šoping mol, najveći na Balkanu, biti otvoren za oko mesec dana dok će Кula Beograd kao i zgrada Magnolija sa 110 stanova a buduća najviša zgrada na Balkanu, u kojoj će biti Sent Ridžis hotel biće završena na jesen sledeće godine.

"U oktobru ove godine počinje rekonstrukcija hotela Bristol. U toku je tender za izbor izvođača za izgradnju Dabl Ju hotela koja počinje 2021. godine", izjavio je Vesić.

Na prostoru "Beograda na vodi", kako je rekao, je izgrađeno nekoliko javnih prostora.

"Investitor 'Beograda na vodi' uredio je Sava promenadu, rekonstruisao Hercegovačku ulicu, izgradio Bulevar Vudro Vilsona i Ulicu Nikolaja Кravcova kao i centralni park površine 27 hiljada metara kvadratnih na kojima se nalaze dečja igrališta, sportski tereni, piknik zone i amfiteatar. U toku je rekonstrukcija Savskog trga površine 30 hiljada metara kvadratnih od čega dve trećine čini pešačka zona ispod koje se trenutno gradi velika kanalizaciona crpna stanica. Na trgu će biti postavljen spomenik Stefanu Nemanji", rekao je Goran Vesić za tv Pink.

On je naglasio da je projekat "Beograd na vodi" posredno pokrenuo izgradnju nekoliko infrastrukturnih projekata koji su bili u planovima skoro pola veka.

"Glavna železnička stanica je preseljena na Prokop koji se konačno završava a počet je pre pola veka, izneštena je železnička pruga iz centra grada što Beograd planira od marta 1971. Godine, a u toku je izgradnja i nove autobuske stanice u bloku 42 tako da će već do kraja godine deo autobuskog saobraćaja polaziti sa nove stanice a sav saobraćaj naredne godine", poručio je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: