Beograd dobija tri nove biciklističke staze: Evo i gde VIDEO

Vozači bicikala u Beogradu već godinama muče muku zbog manjka biciklističkih staza.

Izvor: B92, TV Prva

Subota, 12.09.2020.

13:23

Beograd dobija tri nove biciklističke staze: Evo i gde VIDEO
Foto: Depositphotos, gdolgikh

Zato danas - dobre vesti i za njih. Privodi se kraju izgradnja tri nove staze. O ovome je za TV Prva govorio gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

"Radi se 650 metara koji spajaju Bulevar Mihajla Pupina sa Milentija Popovića i na taj način se povezuje bogata mreža biciklističkih staza koja postoji na Novom Beogradu sa centrom grada. Važno je naglasiti da je ovo primer gde su se inicijativa građana i naše ideje poklopile i na ovaj način smo našli rešenje i izgradili ovih 650 metara", rekao je on.

Dodao je da je vrednost ovih radova sedam miliona dinara.

Naglasio je i da je važno da staze budu bezbedne.

"Još dve staze ćemo uskoro pustiti u funkciju. Jedna je u Nemanjinoj ulici, koja će na taj način povezivati, šire gledano, Autokomandu i Beograd na vodi.Tu se radi 900 metara. Takođe je završena i funkcioniše u Beogradu na vodi staza u Bulevaru Vudroa Vilsona, koja je duga 800 metara. Dakle, to su sve mali delovi koji povezuju mrežu koja postoji", rekao je Radojičić.

Mreža u Beogradu je u ovom trenutku duga 100 kilometara, a gradonačelnik je rekao da je ideja da se to povećava.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: