Šest novih kamiona: "Modernizujemo vozni park vatrogasno-spasilačkih jedinica"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je Sektoru za vanredne situacije isporučeno šest vatrogasnih kamiona i dva hidraulična vozila.

Izvor: B92

Subota, 15.08.2020.

13:04

Šest novih kamiona:
Foto: Ilustracija, Depositphotos, Kzenon

"I ovih šest kamiona pokazuju našu nameru da u potpunosti modernizujemo vozni park vatrogasno-spasilačkih jedinica“, rekao je Stefanović i objasnio da Sektor za vanredne situacije pored cisterni, dobija i dva hidraulična vozila sa korpama koje, uz pomoć lestvi, mogu da se podignu na visinu od 30 metara.

Ministar je naveo da je ova isporuka još jedna u nizu nabavki vozila za Sektor za vanredne situacije i istakao da je od početka 2019. godine do danas MUP nabavio 72 vatrogasna kamiona, 230 različitih terenskih vozila, 27 kombi vozila i 29 auto prikolica.

"To naravno nije kraj. U narednih nekoliko meseci očekujemo isporuku novih kamiona tipa 'iveko', pet hidrauličnih vozila sa lestvama i deset autocisterni“, najavio je Stefanović.

Istakao je da se Ministarstvo unutrašnjih poslova trudi da svake godine dotrajale kamione zameni novim i tako pomogne vatrogascima koji svakodnevno štite živote građana.

Stefanović je naglasio da Srbija danas ima stabilnu ekonomiju, zahvaljujući čemu Ministarstvo unutrašnjih poslova može kontinuirano da ulaže u policajce i vatrogasce.

"Ove godine vatrogasci-spasioci imali su 18.300 intervencija. Veliki broj intervencija i rizik koji preuzimaju, da bi spasili građane Srbije, pokazuju koliko je važno ulaganje u njihovu opremu, uniforme, vozila i sve ono što čini njihov rad efikasnijim i lakšim“, poručio je Stefanović.

Pored ulaganja u opremu, vozila i uniforme, kako je naveo Stefanović, Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo je i dve nove vatrogasno-spasilačke stanice u Lazarevcu i Zaječaru.

"U narednom periodu nastavićemo sa takvim projektima kako bi otvorili nove stanice, ali i rekonstruisali postojeće. Hoćemo da pokažemo poštovanje prema ljudima koji ulažu ogroman rad i hrabrost da bi nas štitili od poplava, požara i svih drugih vanrednih situacija", zaključio je Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: