Komšije u panici: Banka propala, novac zarobljen

Nakon što je Centralna banka Severne Makedonije oduzela dozvolu Eurostandard banci AD Skoplje među štedišama je zavladala panika.

Izvor: Bankar.me

Subota, 15.08.2020.

12:18

Komšije u panici: Banka propala, novac zarobljen
Foto: Depositphotos, dyoma2

Naime, više od 100.000 računa je blokirano što ih sprečava da povuku sredstva.

Centralna banka je oduzela dozvolu banci zbog nepoštovanja minimalnih zahteva za poslovanje.

Iznervirani deo građana prekjuče je zatražio rešenje pred vratima Eurostandard banke, koju je zapečatila Narodna banka. Građani su ljuti, jer kažu da nemaju rezervnih prihoda da bi preživeli ovaj mesec.

U Fondu za osiguranje depozita rekli su da bi građani trebalo da počnu da primaju svoju mesečnu zaradu i štedne uloge najviše za 20 dana, prenosi Bankar.

Centralna banka Severne Makedonije saopštila je da oduzimanje licence Eurostandard banci neće ugroziti stabilnost bankarskog sistema, jer je 30. juna banka imala samo 1,3 odsto ukupne imovine sistema, 1,7 odsto depozita i 1,6 odsto kredita, navodi centralna banka u saopštenju u sredu.

Eurostandard je poslednjih meseci bio pod strogim nadzorom zbog rizika u svom poslovanju, rekla je guvernerka Anita Angelovska-Bezoska tokom onaljn konferencije za novinare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: