Komšije od EU traže pomoć za spas radnih mesta

Slovenačka vlada aplicirala je za finansijsku podršku preko instrumenta SURE za programe zaštite radnih mesta ukupno ocenjenih na 1,1 milijardu evra.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.08.2020.

08:20

Komšije od EU traže pomoć za spas radnih mesta
Foto: Depositphotos, nito103

Instrument SURE je jedna od tri sigurnosnih mreža vrednih ukupno 540 milijardi evra, a namenjen je za očuvanje radnih mesta u preduzećima i državama članicama EU, a preko povoljnih kredita, prenosi pisane slovenačkih medija agencija Hina.

U aplikaciji za finansiranje iz tog izvora Slovenija je navela da će tako dobijena sredstva koristiti za mere subvencionisanja čekanja na rad i skraćenog radnog vremena, za finansiranje temeljnog dohotka i za oslobađanje od plaćanja doprinosa samozaposlenih u mikropreduzećima i za slične slučajeve.

Instrument SURE trebalo bi da počne da funkcionše nakon što sve članice EU osiguraju jemstvo za zajednički kredit, a trebalo bi da bude na raspolaganju sve do kraja 2022. godine, a u slučaju da se krizna situacija nastavi ili ponovi i duže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: