Evo koji se putevi grade u Srbiji: Beogradska obilaznica do kraja 2022.

Aktuelni radovi na izgradnji novih deonica auto-puta i brzih saobraćajnica u Srbiji vredni su oko tri milijarde evra.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 10.08.2020.

10:22

Evo koji se putevi grade u Srbiji: Beogradska obilaznica do kraja 2022.
Foto: Depositphotos, rasica

Od toga su već u toku radovi od 1,8 milijardi, izjavio je danas v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak i dodao da se, pored toga, projektuju i brze saobaćajnice u dužini od 800 kilometara.

"Sada projektujemo i brze saobraćajnice u ukupnoj dužini od 800 kilometara, čija će izgradnja koštati između četiri i 4,5 milijardi evra", istakao je Drobnjak gostujući na Pinku.

Dodaje da su tako planirani radovi vredni ukupno više od sedam milijardi evra.

Podsetio je da se gradi auto-put od Preljine do Požege, zatim Moravski koridor od Preljine do Pojata, auto-put od Kuzmina do Sremske Rače, obilaznica oko Beograda, da se gradi novi mostu preko Save kod Šapca, da će biti napravljena brza saobraćajnica od Novog Sada do Rume, zatim auto-put Ruma - Šabac i brza saobraćajnica Šabac - Loznica...

"Mi radimo sada i rehabilitaciju auto-puteva i magistralnih pravaca", naveo je Drobnjak.

Istakao je da će mnogo značiti završetak beogradske obilaznice, što će biti do kraja 2022. godine, jer će dosta rasteretiti saobraćaj na mostu Gazela na auto-put kroz Beograd, gde se naročito stvaraju gužve u popodnevnim časovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: