"U ponedeljak kreće gradnja kovid bolnice u Kruševcu"

"U ponedeljak kreće izgradnja nove kovid bolnice u Kruševcu", rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obraćanja javnosti.

Izvor: B92

Petak, 07.08.2020.

11:39

Foto: Screenshot/b92

"Ta bolnica, kao i beogradska kovid bolnica, postaće multifunkcionalne i primaće i bolesnike sa drugim bolestima", kazao je Vučić.

Izgradnja kovid bolnica, prema njegovim rečima, je važna priprema naših kapaciteta za jesen, kada se očekuje sezona gripa i ukrštanje sa koronavirusom, a videli smo na primeru Francuske, Italije i drugih kako to može biti opasno.

"U roku od deset dana počinje obnova i ulaganje u bolnice u Vranju, Pirotu, Kikindi i Ćupriji. Takođe će na Bežaniji biti dograđena dva onkološka bloka sa dva akceleratora", dodao je predsednik. "Za nas je važno da u ovom trenutku brinemo o našim lekarima i medicinskim sestrama. Moramo da pronađemo način da jedan deo njih zbog prezasićenosti i umora, odmorimo. Moramo im omogućiti odmor, makar na sedam dana, da bi bili pripremljeni za jesen“; objasnio je Vučić.

Rekao je da su primani svi urgentni slučajevi, onkološke i hronični bolesnici. Posebno je pomenuo Onkološki institut, rekavši da po prvi put nemamo listu čekanja na lečenje karcinoma dojke, podsećajući da se ranije čekalo dugo na lečenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: