Završena obnova 140 km puteva: "Nema dela Srbije u kom se ne radi"

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da je za ovu godinu planirana rehabilitacija 191 km auto-puta i da je do sada završeno 140 km.

Izvor: B92

Utorak, 04.08.2020.

12:03

Završena obnova 140 km puteva:
Foto: Ministarstvo graðevinarstva, saobraæaja i infrastrukture

Mihajlovićeva je sa direktorom “Puteva Srbije” Zoranom Drobnjakom obišla radove na rehabilitaciji auto-puta na deonici Niš-Merošina, i tom prilikom rekla da se godišnje izdvaja više od 160 miliona evra za održavanje i rehabilitaciju puteva u Srbiji, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

"Saobraćaj jeste smanjen, kao i prihodi Puteva Srbije, ali mi moramo da vodimo računa o svojim putevima i da se spremamo za sve naredne godine. Nema dela Srbije u kom se ne radi. Rade se i veliki projekti, sva gradilišta su otvorena i to je važno za naš privredni rast", rekla je ona.

Navela je da su "rezultati u građevinarstvu u drugom kvartalu ove godine odlični", te da beležimo za 10 odsto više zaposlenih u odnosu na isti period prošle godine, i to najviše u železničkim i putarskim projektima, 14 odsto.

Zoran Drobnjak izjavio je da se trenutno rehabilituje deonica duga 5,6 km i da će radovi biti gotovi za desetak dana.

"Takođe, radimo i deonicu od Ražnja do Aleksinca dugu 23 km. Iz kredita EBRD potom ćemo početi da radimo i desnu stranu", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: