"Srbija najbrže rastuća ekonomija u Evropi posle Litvanije"

Srbija je u drugom kvartalu ove godine postigla dobre ekonomske rezultate uprkos teškoj situaciji izazvanoj pandemijom, rekla je danas premijerka Ana Brnabić.

Izvor: B92

Utorak, 04.08.2020.

09:54

Foto: D. Balšiæ, B92.net

"Imali smo fenomenalan prvi kvartal, rast od pet odsto i nikada se nije desilo da budemo najbrže rastuća ekonomija u jednom kvartalu godine. To su istorijske vesti i stvari koje menjaju suštinski nasu zemlju, ljude, naš narod, kao i percepciju naše zemlje". rekla je Brnabić za Tv Pink.

Istakla je da je Srbija sada, u drugom kvartalu, "rame uz rame" Litvaniji koja je je imala manji pad od Srbije.

Rekla je i da se u Srbiji nedovoljno govori o postignutim rezultatima i dodala da je neverovatan uspeh i to što imamo stabilan broj zaposlenih.

U odnosu na drugi kvartal 2019. godine sada je u Srbiji 1, 6 odsto više zaposlenih, precizirala je predsednica Vlade.

"To pokazuje koliko dajemo sve od sebe i šta sve možemo i to u ovako teško vreme kada nezapsolenost dramatično raste svuda u Evropi i svetu. U nekim zemljama je dvocifrena, a očekuje se da će ići i do 22- 25 odsto, a Srbija se ovako dobro drži i to je rezultat svega onoga što smo kao zemlja radili od 2014. godine", navela je.

Brnabić je rekla da je tada Aleksandar Vučić preuzeo ne samo vlast, već i ogromnu odgovornost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: