"Ne samo da imamo za sebe, nego i da izvezemo u okolne zemlje" VIDEO

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da problema sa protokom robe nema, i da Srbija ima namirnica i za sebe i za okolne zemlje.

Izvor: B92

Nedelja, 02.08.2020.

09:52

Foto: Printskrin/TV Prva

"Mi ne samo da imamo za sebe nego da izvezemo za okolne zemlje. Najvažnije namirnice, pšenica, kukuruz toga smo imali, ne samo za nas", rekao je Nedimović za tv Prva.

Meseci iza nas su, kako je rekao, pokazali, da Srbija ima dovoljno hrane - "u svakom trenutku bilo je svega". "Nema problema sa protokom robe, sve ide, granice su otvorene, sve puca", rekao je Nedimović.

Ne postoji, kako kaže nijedan problem sa poljoprivredom. "Gotova je žetva pšenice, imamo 5 hektara prinosa", rekao je i dodao da je to više nego što su predviđali analitičari.

Rekao je i da će, ako bude problema sa poljoprivredom, država sagledati situaciju i pomoći.

On je rekao da je Srbija krenula da izvozi goveđe, jagnjeće meso, mleko, mlečne proizvode u Kinu, ali da izvoz što se tiče mesa jeste stao. Jedan od problema je bio, kako je rekao, jer su falili kontejneri.

Govoreći o stočarstvu Nedimović je rekao da je tražnja za prasadima tolika da moraju da se uvoze u Srbiju.

Ministar je rekao i da problema ima u jednom sektoru, a to je sektor govedarstva. "Vlada će kada bude nova formirana, izaći sa setom podrške", rekao je Nedimović.

Nedimović je najavio i zakon o trgovini poljoprivrednim proizvodima koji će, kako se nada, nova vlada da usvoji na jesen.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: