Vučić: "Verujem da ćemo biti značajno bolji od Hrvatske"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je ekonomske rezultate Srbije.

Izvor: B92

Petak, 31.07.2020.

18:23

Vučić:
Foto: EPA, ANDREJ CUKIC

Naveo je i da naša ekonomija u odnosu na Hrvatsku stoji bolje, jer je Srbija u prvom kvartalu imala stopu rasta od pet odsto, a Hrvatska 0,3 odsto, dok će, kaže, u drugom kvartalu, ta susedna zemlja imati dvocifreni minus, a Srbija jednocifreni.

"Verujem da ćemo mi biti značajno bolji, očekujemo da Hrvatska ima dvocifreni minus, a mi jednocifreni i mnogo manji nego i neke bogatije zemlje u Evropi", rekao je predsednik Vučić.

"U uslovima najteže ekonomske krize verujemo da ćemo uspeti da izvučemo zemlju. Trudimo se da pronađemo najbolje moguće rešenje za Srbiju."

Vučić je rekao i da su Jermenija i Azerbejdžan prijateljske zemlje Srbije, te da se i jednima i drugima prodaje naoružanje koje proizvodi Srbija, jer je to jedini način da se obezbedi uspešnost namenske industrije.

Upitan da prokomentariše izjavu bivšeg predsednika Borisa Tadića da je Vučić kada je došao na vlast i dok je prodavao oružje Jermeniji od njega kao bivšeg predsednika tražio da zamoli predsednika Azerbejdžana da grade put Pojate-Preljina, a da Azerbejdžan obezbedi finansiranje bez kontragarancije, Vučić je na konferenciji za novinare u sedištu stranke naglasio da je upravo za vreme vlasti SNS isplaćeno 90 odsto od kredita Azerbejdžanu, te da Tadić vrlo dobro zna to.

"Sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim imamo prijateljske odnose a razlog zašto me Alijev više ceni nego Tadića je zato što zna da vodim zemlju kao suverenu. Nama su prijatelji i Azerbejdžan i Jermenija. Desetostruko smo prodali više naoružanje Azerbejdžanu u poslednjih nekoliko godina", kazao je Vučić i naglasio da u sektoru namenske industrije radi 17.000 ljudi koji, za razliku od mišljenja drugih, treba da ostanu na svojim radnim mestima.

"Kako mislite da nam namenska industrija opstane? Prodajemo oružje i svakako da se u tome uvek nekome zameriš", dodao je predsednik.

Naveo je da je nekima najlakše da kažu ljudima u Čačku, Užicu, Lučanima da ne treba da rade, te da ih izbace sa njihovim porodicama na ulucu.

Takođe rekao je da put Ruma-Šabac-Loznica rade Azerbejdžanci, Kinezi rade fantastičan posao na koridoru Požega-Preljina, a Amerikanci rade Moravski koridor.

"Treba sa svima da radimo, a da čuvamo svoju nezavinost i suverenitet, jer tako rade ozbiljne zemlje", naglasio je predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: