"Ptice su sigurno sletele": Najvećem svetskom uvozniku oružja stigla prva serija "rafala"

Prva serija od pet borbenih aviona francuske izrade Rafal stigla je danas u indijsku vazduhoplovnu bazu Ambala u državi Harjana, izjavili su zvaničnici Indije.

Izvor: B92

Sreda, 29.07.2020.

15:12

Foto: Epa/Wallace Woon

Policajci i vojnici zatvorili su puteve koji vode ka bazi, zabranili fotografisanje i uveli ograničenja okupljanja više od četiri osobe, rekao je policajac Abhišek Džorval, preneo je AP.

"Ptice su sigurno sletele u Ambalu'', napisao je na Tviteru indijski ministar odbrane Radžnat Sing.

"Ako bi neko trebalo da bude zabrinut... zbog ove nove sposobnosti ... to bi trebalo da budu oni koji žele da ugroze naš teritorijalni integritet'''', dodao je on.

Borbeni avioni su deo sporazuma vrednog 8,78 milijardi dolara sklopljenog sa Francuskom 2016. godine i trebalo bi da postanu deo indijskih vazduhopslovnih snage do sredine avgusta.

Indija je postala najveći svetski uvoznik oružja s obzirom da je u toku modernizacija njene vojske.

Indijsko ministarstvo odbrane 2. jula odobrilo je kupovinu 21 ruskog borbenog aviona MiG-29 i 12 Suhoja Su-30MKI koji su koštali 2,43 milijarde dolara radi zamene zastarelog oružja iz sovjetske ere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: