Srbija zainteresovana da gradi aerodrom u Hercegovini

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da će započeti razgovore sa RS o tome da Srbija gradi aerodrom u Hercegovini.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.07.2020.

12:51

Srbija zainteresovana da gradi aerodrom u Hercegovini
Foto: Tanjug, ANDRIJA VUKELIC

"Danas smo izašli sa idejom, razgovarali smo o zainteresovanosti Srbije da počne razgovore o izgradnji aerodorma u Hercegovini, da vidimo po kom modelu, možda koncesionalno na 30, 35 godina", rekao je Vučić u Banjaluci.

Aerodorm bi bio izgrađen između Trebinja, Bileća i Gacka, a Srbija bi izgradila ceo aerodrom, infrastrukuru i upravljala aerodromom, rekao je Vučić.

"Tu profita nema, ali je od izuzetnog značaja i za Srbiju i Srpsku, od strateškog značaja", rekao je Vučić.

Rekao je da je važno da se grade mreže aerodroma, "da Hercegovinu stavimo u tu mrežu".

Vučić je rekao da rekao da se Srbija danas dodatno obavezala da pomogne RS oko izgradnje auto-puta Beograd- Sarajevo i Beograd-Banjaluka.

"Sem izgradnje mosta preko Save kod Rače, ići ćemo na značajnu podršku za izgradnju tih 17, 1 kilometera do Bljeljine. To je vrednost između 140 i 150 miliona evra. Mi smo spremni da sa sto miliona evra učestvijemo u tome", rekao je Vučić.

Srbija će ako bude potrebe, kako je rekao, pružiti dodatnu finasijsku injekciju Republici Srpskoj.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je RS upoznata sa ekomskom situacijom i da je opšte poznato da Srbija imala najbolje ekonomske pokazatelje u Evropi. "To raduje i nas. Ekonomska pitanja su suština svega", rekao je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: