Još četiri zgrade u Beogradu na vodi; Preko puta Palate pravde niču stanovi od 170 kvadrata

Projekat Beograd na vodi dobiće još četiri zgrade sa više od 500 luksuznih stanova i garažama za gotovo hiljadu automobila.

Izvor: B92

Utorak, 21.07.2020.

16:00

Još četiri zgrade u Beogradu na vodi; Preko puta Palate pravde niču stanovi od 170 kvadrata
Foto: Depositphotos, lagereek

Naime, kako predviđa upravo objavljeni urbanistički projekat za blok 23 ovog kompleksa, tri od četiri objekta koja će se graditi biće stambeno-poslovni, dok će jedan imati isključivo poslovnu namenu.

Ukupno će, precizno, biti izgrađena 523 stana a poznate su i njihove kvadrature.

Tako će najmanji, dvosobni stanovi imati površinu od 55 metara kvadratnih, dok će oni najveći imati čak pet soba na površini od 170 kvadrata.

Za stanare i druge posetioce planirane su i dve podzemne garaže sa 976 parking mesta. Takođe, parking namenjen stanarima ovog bloka biće odvojen od parkinga koji će moći da koriste posetioci poslovnog prostora.

Ukupna površina zgrada je 95.220,75 a garaža 38.989,82 metara kvadratnih.
Foto: Grad Beograd
U planu su i zelene površine u okviru ovog bloka na minimalno 30 odsto, pri čemu najmanje 10 odsto mora biti u direktnom kontaktu sa tlom.

Ovo znači da se preporučuje ozelenjavanje ravnih krovova objekata i fasada. Takođe, kolske ulaze u kompleks bi trebalo usaglasiti sa vegetacijom i zelenilom u regulaciji okolnih saobraćajnica.

Posebno se naglašava da je potrebno maksimalno iskoristiti raspoložive mogućnosti za formiranje pratećih zelenih površina u okviru kompleksa i da ozelenjavanjem treba da se utiče na unapređenje kvaliteta života na ovom prostoru.

Ovaj projekat realizovaće se u dve faze. U prvoj će biti izgrađen jedan stambeno-poslovni objekat, jedan u potpunosti poslovni objekat i garaža, dok će se u drugoj fazi izgraditi preostala dva stambeno-poslovna objekta i još jedna garaža. U obe garaže biće ugrađen sistem za detekciju ugljen-monoksida.

Sam blok 23 nalazi se u zoni "Savski bulevar", koja je paralelna Savskoj ulici (mapa ispod). Inače, šoping centar koji je takođe izgrađen u Beogradu na vodi trebalo bi, po ranijim najavama, da bude otvoren u oktobru.

Kula Beograd imaće 41 sprat i biće otvorena krajem 2021. ili početkom 2022. godine.

Takođe, radovi na Savskom trgu su u toku, a procenjuje se da će biti završen do sredine novembra ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: