Počela rekonstrukcija pruge Budimpešta-Beograd u Mađarskoj: "Putovaće se manje od četiri sata"

Rekonstrukcija mađarske deonice pruge Budimpešta-Beograd počela je u ponedeljak nakon što je na snagu stupio ugovor o realizaciji projekta.

Izvor: Tanjug

Utorak, 14.07.2020.

14:48

Počela rekonstrukcija pruge Budimpešta-Beograd u Mađarskoj:
Foto: Depositphotos, vlarub

Ministar inovacija i tehnologije Laslo Palkovič rekao je kompanijama zaduženim za izgradnju da pripreme za projekat ide prema planu i da se očekuje da će rekonstrukcija biti završena do 2025. godine, prenosi mađarski portal Hungary today.

Kako je Palković istakao, rekonstrukcija ove železničke linije omogući će Mađarskoj da postane deo najbrže rute za robu koja se prevozi izmedu Grčke i zapadne Evrope, a istovremeno zahvaljujući njoj smanjiće se putovanje od Budimpešte do Beograda za polovinu.

Trenutno se na toj relaciji putuje oko osam sati, a nakon rekonstrukcije će se putovati manje četiri sata, precizirao je Palkovič.

U rekonstrukciji pruge učestvuju kineska kompanija Tiejiuju Engineering and Construction, kinesko-mađarsko prfeduzeće za koordinaciju projekta, mađarska jedinica kineske kompanije za železničku elektrifikaciju i drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: