Počela gradnja ulazne i izlazne stanice nove gondole

Početkom jula konzorcijum koji predvodi Leitner AG počeo je gradnju nove gondole na Kopaoniku.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.07.2020.

11:58

Počela gradnja ulazne i izlazne stanice nove gondole
Foto: Depositphotos, Kisa_Markiza

Trasa je očišćena i počela je gradnja i izlazne i ulazne stanice nove gondole, a završetak je moguć i ove godine. Ipak, s obzirom na trenutne probleme sa koronavirusom, realno je očekivati da se prvi skijaši voze ovom kabinskom žičarom u sezoni 2021/2022.

Umartu su JP Skijališta Srbije dodelila ugovor za javnu nabavku radova na izgradnji gondole Brzeće-Mali Karaman sa pratećom infrastrukturom po sistemu ključ u ruke, konzorcijumu koji predvodi nosilac posla Leitner AG. Osim ove italijanske firme, radove će izvoditi i firme Brzmin, Elkoms, Deling, Ornament Investinženjering, Estuar i Zapis pro.

Vrednost radova je 22,49 mil EUR bez PDV-a. Predmet ugovora je isporuka sklopive kabinske žičare Brzeće (Bela reka)-Mali Кaraman, sa kabinama za 10 osoba, izgradnja još jedne prateće ski-staze, kao i izrada potrebne tehničke dokumentacije za projekte veštačkog osnežavanja nove ski staze i ski staza Bela reka 1 i Bela reka 2.

Izgradnja sistema veštačkog osnežavanja nije predmet ovog ugovora. U sklopu radova izvršiće se demontaža kompletne instalacije dvosedežnih žičara Bela reka 1 i Bela reka 2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: