Kazne za poslodavce i do milion dinara: Evo koliko su za zaposlene VIDEO

Tokom vikenda iz Ministarstva za rad stigao je zvanični pravilnik za sve poslodavce i zaposlene u Srbiji, a u vezi sa ponašanjem tokom Covid19 epidemije.

Izvor: B92, TV Prva

Ponedeljak, 13.07.2020.

11:01

Kazne za poslodavce i do milion dinara: Evo koliko su za zaposlene VIDEO
Foto: Printskrin/TV Prva

Kazne nisu propisane pravilnikom Ministarstva, ali su propisane Zakonom o bezbednosti i zdravlju na radu. One se za pravna lica i poslodavce kreću od 800.000 dinara do milion dinara, a za zaposlene od 10.000 do 20.000 dinara.

Član veća Unije poslodavaca Srbije Nebojša Miletić rekao je da je na prvom mestu podizanje svesti. "Moramo postati svesni da sam 'sam sebi najvažniji, pa moja porodica, moja okolina, firma i tako dalje'", rekao je Miletić.

Onda ide, kako kaže, nošenje maski, poštovanje distance, pranje ruku, dezinfekcija ruku...

"Ima tu još sugestija svim poslodavcima, da se organizuje ili rad popodne ili rad od kuće. Kada se radi o radu od kuće, tu instituciju Zakon o radu poznaje, ali je ostavljeno da sam poslodavac sa zaposlenim to uredi", rekao je Miletić.

Kada se radi o kaznenoj politici, on navodi da je dogovor da Ministarstvo, Unija poslodavaca i Inspekcija rade zajedničkim snagama na tome i da imaju takozvani "mekani pristup".

"Tu bi inspektor došao na teren, izvršio nadzor i putem saveta, sugestija davanja rokova išli bismo ka uspostaljanju onog što želimo, a ne kazni", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: