Lufthanza smanjuje administraciju za 20 odsto

Nemačka avio-kompanija Lufthanza saopštila je da će smanjiti broj zaposlenih u administraciji za 20 odsto.

Izvor: Biznisinfo.ba

Sreda, 08.07.2020.

12:49

Lufthanza smanjuje administraciju za 20 odsto
Foto: Depositphotos, luisrsphoto

To znači da će otpustiti 1.000 zaposlenih, a u sklopu nastojanja da se održi u uslovima epidemije virusa kovid-19 koja je uzdrmala njeno poslovanje.

Nakon smanjenja broja članova izvršnog odbora u matičnoj kompaniji, slične poteze sada planiraju da preduzmu i u podružnicama Lufthanza kargu, LSG grupi i Lufthanza aviejšn trejningu, gde će izvršni odbori izgubiti po jednog člana, prenosi Rojters.

Lufthanza za svoje finansije sada kaže da su sigurne, nakon što su deoničari odobrili plan nemačke Vlade za njeno spašavanje i obaveze preuzele austrijska i švajcarska Vlada.

"Potpuna otplata državnih kredita i ulaganja, uključujući isplate kamata, stvoriće, međutim, dodatno opterećenje kompanija u idućim godinama pa će i zato biti neizbežno održivo rezanje troškova", saopštila je kompanija, prenosi Biznisinfo.

Proračuni su pokazali da je zbog katastrofalnog uticaja pandemije na putovanja 22.000 radnih mesta s punim radnim vremenom u Lufthanza grupi postalo višak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: