Veličina krize zatekla Evropu: Spašava se 50 miliona radnih mesta

Evropske vlade su priznale da ih je zatekla razmera krize u regionu i da neće skoro moći da prekinu pružanje pomoći biznisu, piše "Blumberg".

Izvor: B92

Petak, 03.07.2020.

15:51

Veličina krize zatekla Evropu: Spašava se 50 miliona radnih mesta
Foto: Depositphotos, angellodeco

Bez obzira na postepeno ukidanje ograničenja koja su uvedena zbog pandemije Kovid-19, šire se programi podrške privredi kako bi se omogućilo da se sačuva 50 miliona radnih mesta. Osim toga, omogućeno je i odlaganje plaćanja poreza i kredita.

Prema prognozama, ako se ne produže antikrizne mere, evropske državu očekuju veliki talas nezaposlenosti, što će dovesti pod znak pitanja preporod ekonomije. Prema mišljenju analitičara nemačke banke Komercbank AG, Vlada treba da poštuje jasnu ravnotežu između smanjenja i očuvanja državne pomoći. Sve zavisi od toga kakav konkretni uticaj može imati na razvoj situacije.

Još jedan razlog na koji treba obratiti pažnju – nova žarišta koronavirusa. U nekim regionima Velike Britanije i Portugalije vlasti su morale da vrate ukinute mere.

Međutim, Švedska je izvukla neočekivanu ekonomsku korist od izbegavanja karantina. Poslednja tri meseca kurs švedske krune u odnosu na evro je porasta sa 11,2 krune u martu, na 10,4 krune početkom jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: