Mali potvrdio: Treći korona-minimalac 7. jula

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da će 7. jula biti isplaćen treći "korona-minimalac".

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.06.2020.

10:12

Mali potvrdio: Treći korona-minimalac 7. jula
Foto: Tanjug, Dragan Kujundzic

On je dodao da su zahvaljujući državnim merama podrške očuvani pogoni, fabrike i srpska ekonomija.

Mali je za TV Prvu rekao da će ove nedelje biti održani onlajn razgovori s delegacijom MMF-a oko revizije sporazuma i da će to biti prilika da se pogleda stanje u budžetu.

"Želimo da prvo mesto po stopi rasta BDP-a očuvamo do kraja godine, a tema razgovora sa MMF-om biće i program Srbija 2020-25", rekao je ministar.

On je najavio da će posle radova na Moravskom koridoru uskoro početi radovi na izgradnji još nekih saobraćajnica u Srbiji i rekao da će do kraja leta biti obavljeni razgovori s partnerima oko izgradnje kanaliizacija i vodovoda širom zemlje.

Mali je najavio da će za par nedelja biti nova runda razgovora o beogradskom metrou s Francuzima i Kinezima, i objasnio da se projekat prve linije već radi kao i struktura finansiranja.

Dodao je da se u Beogradu radi i na fabrici za prečišćavanje otpadnih voda, i na novom mostu preko Save, kod Beograda na vodi, rekao je Mali za TV Prvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: