"Srbija u prvom kvartalu najbrže rastuća ekonomija Evrope"

U prvom kvartalu ove godine, Srbija je najbrže rastuća ekonomija Evrope, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 07.06.2020.

12:26

Foto: Tanjug, Dragan Kujundzic

"Dobili smo podatke za Irsku i Maltu, njih smo čekali. Formalno i zvanično, Srbija je najbrža rastuća ekonomija cele Evrope u prvom kvartalu, po Evrostatu", rekao je Vučić za TV Pančevo.

Prema njegovim rečima, Irska je "rasla" 0,5 odsto BDP-a, a Malta 1,2 odsto u prvom kvartalu. "Ja sam na to ponosan. Niko nikada u Srbiji nije pomislio da će to moći da se uradi", rekao je Vučić.

Srbija je u prvom kvartalu zabeležila rast od pet odsto BDP-a.

Vučić ističe da veruje da će do kraja 2025. u Srbiji prosečna plata biti 900 evra, ako se budu sačuvali mir i stabilnost.

"Verujem u rad, angažovanost i posvećenost, kao i u ljude koji su odgovorni", istakao je Vučić. Vučić je naglasio i da je prosečna plata u Srbiji u martu bila 510 evra. "I to bez povećanja plata medicinara i u sred krize sa kovidom19", naveo je Vučić i dodao da je zaista rekao istinu kada je ranije najavljivao da će biti plata veća od 500 evra.

Bolnica u Pančevu će biti kompletno renovirana

Foto: Depositphotos, vilevi
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Opšta bolnica u Pančevu biti potpuno rekonstruisana i da će imati najsavremeniju opremu. Vučić je rekao da će ta bolnica biti u potpunosti urađena, pored već uloženiih 668 miliona dinara u internističko odeljenje.

To će, rekao je, biti veoma značajno za građane Pančeva.

"Opšta bolnica u Pančevu je tokom krize izazvane kovidom 19 preuzela veliki teret na sebe i nije bežala od odgovornosti, tokom najtežeg dela epidemije. Postoje i one bolnice koje su tražile da budu izuzete u toj borbi, kao da nisu bili u pitanju naši građani, nego ajde da samo sebe sačuvamo", rekao je Vučić, gostujući na TV Pančevo.

Za razliku od toga, ističe predsednik, bolnica u Pančevu je hrabro prihvatila taj posao, iako nisu imali značajne jedinice intenzivne i poluintenzivne nege.

"Primili su lakše pacijente i dostavili smo im respiratore koji ostaju u pančevačkoj bolnici", dodao je Vučić.

Kako je naveo, pančevačka i sve druge bolnice biće opremljene na najsavremeniji način.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: