Novi hotel nakon 50 godina: Užice dobija objekat sa 4 zvezdice FOTO

Stari grad u Užicu, Neolitsko naselje u Staparima, najstarija hidro-centrala na Balkanu, jedinstvena postavka Užička republika u Narodnom muzeju.

Izvor: B92

Utorak, 02.06.2020.

13:31

Novi hotel nakon 50 godina: Užice dobija objekat sa 4 zvezdice FOTO
Foto: Rina

To je samo deo turističke ponude grada na Đetinji, te brojni zanimljivi sadržaji privlače sve veći broj turista.

Međutim, problem predstavlja nedostatak smeštajnih kapaciteta, a rešenje stiže krajem jula, jer se u Krčagovu gradi hotel, prvi nakon skoro pola veka.

"Na mestu nekadašnje 'Metaloprerade', na 1800 kvadrata gradi se garni hotel, koji će biti kategorisan sa četiri zvezdice. U svom sastavu imaće 16 komfornih soba i višenamesnku salu. Trebalo je da radovi budu gotovi do polovine juna, ali zbog korona virusa radovi su se odvijali usporeno, pa očekujemo da hotel primi prve goste krajem jula", rekao je za Rinu komercijalni direktor kompanije "Koper-kom" Ivan Cvijović.
Foto: Rina
Ova užička kompanija koja se skoro tri decenije bavi trgovinom obojenim metalima i proizvodnjom aliminijumske i PVC stolarije, ovaj prvi hotel u Užicu nakon pola veka gradi iz sopstvenih sredstava.

"Otvaranje hotela znači i nova radna mesta. Posao će dobiti najmanje desetak radnika. Sala će biti korišćena za potrebe kongresnog turizma, slavlja, imaće igraonicu za decu, veliki parking i terasu sa staklenom baštom", izjavio je Cvijović.

Koliko je otvaranje novog hotela bitno za Užice govori i podatak da u Užicu ima samo 79 registrovanih objekata za smeštaj turista, a njihov kapacitet ukupno je 300 ležajeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: