Carina Kosova zastavila 15 šlepera sa robom iz Srbije

Portparol Carine Kosova Adriatik Staviljeci je danas izjavio da nije dozvoljen ulazak 15 šlepera s robom iz Srbije.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 01.06.2020.

18:02

Carina Kosova zastavila 15 šlepera sa robom iz Srbije
Foto: Epa, JOEL CARRETT

Kamioni su zaustavljeni jer nisu imali prateća dokumenta za robu u skladu sa poslednjom odlukom Vlade Kosova da u dokumentima obavezno piše da se roba izvozi u "Republiku Kosovo".

Po Staviljeciju, Carina nema informacija da su se vratili kamioni sa robom koji su s Kosova išli za Srbiju.

Vlada Kosova je u nedelju odlučila da pooštri "reciprocitet" u odnosima sa Srbijom tako što zahteva da u dokumentima robe obavezno piše da je namenjena "Republici Kosovo".

Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti je rekao da je njegova vlada bila prinuđena na to jer je, posle ukidanja kosovske takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, Srbija zahtevala da u dokumentima koja prate robu s Kosova namenjenu Srbiji, obavezno piše "Republika Srbija".

Protiv te odluke Vlade Kosova o pooštravanju "reciprociteta" izjasnili su se zvaničnici Srbije i međunarodni, kao i predsednik Kosova Hašim Tači i kandidat za premijera Avdulah Hoti, koji je najavio da će ukinuti mere koje je donela Kurtijeva vlada čim bude izabrana nova Vlada Kosova, što se očekuje ove nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: