Dualno obrazovanje ponovo u trendu: "Postanite deo modne industrije Čačka"

Predstavnici Regionalne privredne komore, rukovodstvo Čačka i privrednici iz oblasti tekstilne industrije razgovarali su o značaju sistema dualnog obrazovanja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.06.2020.

12:44

Dualno obrazovanje ponovo u trendu:
Foto: Rina

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je da su kompanije "TIFFANY Production" i "PS fashion", u saradnji sa Mašinsko-saobraćajnom školom iz Čačka, Privrednom komorom Srbije, Ministarstvom prosvete i gradom Čačkom, ušle u proces osnivanja novog četvorogodišnjeg obrazovnog profila - modelar odeće.

"Interesovanje za uključivanje u sistem dualnog obrazovanja istaklo je još nekoliko uspešnih kompanija iz Čačka, čiji su predstavnici prisustvovali sastanku. Pod sloganom 'Postanite deo modne industrije grada Čačak', stvaraju se preduslovi za obuku, školovanje i stipendiranje naših mladih sugrađana od strane preduzeća i lokalne samouprave, kao i mogućnost njihovog zapošljavanja", rekao je Todorović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: