Nedimović: Sledi reforma sistema za poljoprivredne penzionere u Srbiji

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović istakao je u Novoj Varoši da će se uskoro pristupiti rešavanju problema koji ima veliki broj poljoprivrednika.

Izvor: RINA

Petak, 29.05.2020.

13:15

Nedimović: Sledi reforma sistema za poljoprivredne penzionere u Srbiji
Foto: RINA

Kako je rekao, ovi problemi vezani su za penzijsko-invalidsko osiguranje.

"Imamo ozbiljan problem u tome, negde oko dve milijarde evra duga ima po penzijsko-invalidskom osiguranju. Spremili smo rešenja, radimo projekat sa Svetskom bankom, kad prođu izbori, u septembru ćemo pred skupštinu izaći sa tim, kako bi se rešilo ono što ljude muči poslednjih 30 godina. Veliki je broj onih koji imaju mala gazdinstva, niti mogu da ostvare penziju, niti mogu da idu kod lekara. To ne smemo da dopustimo, napravićemo sistem koji će im pomoći, po uzoru na svetska rešenja koja su imala efekta", naglasio je Nedimović, prenosi RINA.

U ovo doba godine cena maline je prvo pitanje koje postavljaju proizvođači crvenog zlata, a ministar je poručio da nema razloga za brigu.

"Ove godine će biti dobra cena, dobre su nam prilike na tržištu, oslobodili smo tržište evropske unije i nemamo dodatne kontrole. Očekujem dobru godinu, kao što je bio slučaj sa jagodom, imali smo cenu za 60 do 70 dinara veću u odnosu na prošlu. Međutim, svesni smo da poljoprivrednicima nikad nije dovoljno i da bi oni želeli konstatnu cenu od 400 dinara", naglasio je Nedimović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: