"Sramota me je da komentarišem stručno neznanje Dragana Đilasa"

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da ga je "sramota da komentariše ne samo političke neistine, već i stručno neznanje Dragana Đilasa".

Izvor: B92

Petak, 22.05.2020.

10:54

Foto: Tanjug, Rade Prelic

"Sramota me je da komentarišem ne samo političke neistine, već i stručno neznanje Dragana Đilasa. Teško mi je da govorim o moralnom kredibilitetu onoga koji je uništio Beograd, ostavio dug od milijardu i 200 miliona evra, zatvorio sve fabrike, urušio privredu i našu zemlju doveo do ivice bankrota", napisao je Mali na svom Fejsbuk profilu.

On je naveo da se "iskreno nada da će Đilas razumeti da MMF daje kredite za devizne rezerve, koje su nama na veoma visokom nivou, disbalans u platnom bilansu i nemogućnost otplate spoljnog duga, tako da nam ti krediti nisu potrebni".

"To bi bila i pogrešna poruka za investitore, jer bi značilo da smo u dubokim problemima. Upravo to se desilo Egiptu, koji je najpre uzeo kredit od MMF-a, a onda izašao na međunarodno tržište i dobio kamatnu stopu koja se kreće i do 9%. Uostalom, kamatna stopa po kojoj se možete zadužiti kod MMF-a iznosi do 4.05%, što je, složićete se, više od 3,125%, koliko smo mi dobili na međunarodnom tržištu kapitala", naveo je Mali.

Poslednjom emisijom obveznica Srbija je, kako je naveo, obezbedila novac za funkcionisanje privrede i očuvanje radnih mesta, što je bilo neophodno u uslovima pandemije virusa COVID-19, koja je izazvala najveću svetsku ekonomsku krizu ikada.

"Sprečen je ekonomski kolaps, a država je na sebe preuzela najveći teret, i to po prvi put u istoriji", naveo je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: