Sutra prvi let sa beogradskog aerodroma VIDEO

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" priprema se za ponovno uspostavljanje avio-saobraćaja.

Izvor: B92, TV Prva

Nedelja, 17.05.2020.

11:38

Sutra prvi let sa beogradskog aerodroma VIDEO
Foto: Printscreen, TV Prva

Aerodrom je trenutno gotovo prazan, tu su samo radnici koji obeležavaju mesta na kojima će putnici morati da stoje, postavljaju dezobarijere i pripremaju aerodrom za prihvat prvih putnika. Kada se očekuju prvi letovi i za koje destinacije?

Kompanija Viz er najavila je svoj prvi let za sutra u 12.30 časova do Londona. Što se tiče kompanije Er Srbija, ona svoje prve letove najavljuje za 21. maj, kada će leteti za Frankfurt, Cirih, Beč i London. Još jedna kompanija koja je najavila letove za ovu nedelju jeste Belavia koja će leteti za Minsk.

Kako smo juče čuli od ministarke Zorane Mihajlović, ovi letovi neće biti za sve, već za putnike koji moraju da se vrate u Srbiju ili odlete na neku od ovih destinacija, međutim sa aerodroma je rečeno da će letovi ipak moći da koristi veći broj putnika, tako da je to još uvek nedoumica.

U saopštenju aerodroma "Nikola Tesla" navodi se i da se nadaju većem broju polazaka od iduće nedelje i da će veći broj kompanija obnoviti svoje letove, ako epidemiološka situacija to bude dozvoljavala.

Ono što su takođe njihova pravila jeste da na aerodrom više ne mogu ulaziti putnici u pratnji, već da moraju biti sami, osim dece, koju roditelji mogu ispratiti ili ljudi koji imaju smetnje u kretanju i kojima je neophodna pomoć.

Moraju se poštovati mere socijalne distance i na aerodrom se mora ulaziti sa maskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: