Meso postaje hrana samo za bogate Amerikance

Iz običnih američkih prodavnicima počelo je da nestaje meso, piše Blumberg.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.05.2020.

16:13

Meso postaje hrana samo za bogate Amerikance
Foto: Depositphotos, ArturVerkhovetskiy

Suprotna situacija je primetna u premijum prodajnim mestima, gde uglavnom kupuju ljudi sa velikim prihodima.

Potrošači se suočavaju sa rastom nezaposlenosti i gubitkom prihoda – to utiče na njihov izbor, da li da plate za meso ili da ga preskoče. Same cene mesa, kako navodi list, rastu od početka aprila.

Pri tome, virus je imao ograničen uticaj i na proizvodnju kvalitetnih mesnih proizvoda. Stoka se podiže na organskim pašnjacima i prerađuje u manjim preduzećima ili u lokalnim mesarama, prenosi Sputnjik.

List je naglasio da je pandemija otkrila socijalno-ekonomsku neravnotežu u SAD koja je dotakla mnogo više ljude sa manjim prihodima.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti SAD saopštio je da je nekoliko hiljada radnika mesne industrije obolelo od Kovid-19. Prema podacima resora, širenje infekcije u toj sferi je izazvano nepoštovanjem socijalne distance.

Vodeći proizvođači mesa u SAD su upozoravali na mogućnost deficita proizvoda zbog Kovid-19 koji je doveo do zatvaranja niza velikih fabrika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: