Otvaranje vrtića i naplata: Evo koliko će plaćati roditelji dece koja ne krenu u obdanište

Vrtići počinju da rade sledeće nedelje, pa će od tada početi i naplata boravka u obdaništu, uz subvencije Grada, potvrdio je za "Večernje novosti" Goran Vesić.

Izvor: Veèernje novosti

Utorak, 05.05.2020.

16:06

Otvaranje vrtića i naplata: Evo koliko će plaćati roditelji dece koja ne krenu u obdanište
Foto: Depositphotos/anatols

Kako piše list, obračun teče od 11. maja.

Prema rečima zamenika gradonačelnika, naplata vrtića nastaviće se po ranijem sistemu, odnosno uz subvenciju iz gradske kase, u iznosu od 80 odsto od ekonomske cene, kako za državne, tako i za privatne vrtiće.

"Za mališane koji ne budu krenuli od 11. maja vrtić će se naplaćivati kao i kada u normalnim okolnostima ne dolaze u obdanište, odnosno 50 odsto od subvencionisane cene, dok će za decu koja krenu u obdanište roditelji plaćati 5.590 dinara", naveo je Vesić.

U "prvom krugu" krenuće 13.535 dece, koliko je prijavljenih. Ali kako se roditelji budu vraćali na posao i situacija postepeno bude normalizovala, taj broj će se povećavati.

Katanac na vrtiće stavljen je 16. marta, kada je doneta i odluka da se roditeljima ne naplaćuju računi dok predškolske ustanove budu zatvorene i traje vanredno stanje.

U državne predškolske ustanove upisano je oko 58.000 mališana, dok je u privatnim vrtićima oko 20.000 dece, kojima se iz gradske kase dotira boravak u iznosu od 80 odsto od ekonomske cene u državnim vrtićima koja iznosi 27.952, tako da na ime subvencija Grad uplaćuje 22.361 dinar po detetu.

Uplatnice za period od 11. maja stići će roditeljima u junu, piše list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: