Za koronu nema pokrića putnim osiguranjem

Ukoliko se građani odluče da krenu na put u inostranstvo i na tom putu dobiju koronavirus važno je da znaju šta putno osiguranje pokriva u ovakvoj situaciji.

Izvor: B92

Utorak, 05.05.2020.

13:53

Za koronu nema pokrića putnim osiguranjem
Foto: Depositphotos/potowizard

Kako su za B92.net rekli iz Unika osiguranja, polisom osiguranja pokriveni su troškovi ispitivanja, dijagnostikovanja i drugih neophodnih medicinskih tretmana dok se ne dijagnostikuje koronavirus.

Ukoliko se utvrdi da je klijent oboleo od koronavirusa, dalji zdravstveni tretman se vrši uskladu sa zdravstvenim protokolom zemlje u kojoj osiguranik boravi, a obaveze osiguranja po tom pokriću prestaju.

Njihov standardni paket putnog osiguranja pokriva troškove lečenja u inostranstvu do iznosa od 30.000 evra. Izuzetak su epidemije i pandemije proglašene na teritoriji na kojoj korisnik osiguranja boravi.

Interesovanje za kupovinu putnog osiguranja gotovo da i ne postoji. Izuzetno mali broj građana putuje u inostranstvo, zbog čega trenutno nema potrebe za ovim osiguranjem, kažu iz te osiguravajuće kuće. Interesantno je da oni i koji se iz nekog razloga odluče na put kupuju putno osiguranje sa dužim trajanjem. U Unika osiguranju očekuju da će do porasta kupovine doći tokom letnjih meseci.

Svim korisnicima Unika putnog osiguranja koji nisu otputovali zbog pandemije, a koji su se izjasnili da žele povraćaj novca, novac je vraćen. Mnogi klijenti su se odlučili na promenu datuma važenja polise u skladu sa novim planom putovanja. Pored toga, tokom trajanja vanrednog stanja svim građanima koji su boravili u inostranstvu omogućeno je i produženje trajanja polise putnog osiguranja iz inostranstva.

Za koronavirus nema pokrića putnim osiguranjem ni u jednom slučaju, bez izuzetka, rekli su za B92.net iz Grave osiguranja.

Kako navode iz te osiguravajuće kuće, putno osiguranje generalno ne pokriva epidemije, pandemije, elementarne nepogode, zemljotres, cunami, ratna stanja, vanredne situacije, demonstracije, lečenje hroničnih bolesti...

Osim toga, potvrdili su nam da je sada veoma malo interesovanje za putno osiguranje jer skoro niko ne putuje.

Istovremeno, ističu da se onima koji su kupili osiguranje, a nisu putovali, vraća novac ukoliko su se za povrat novca obratili osiguravajućoj kući pre datuma koji je označen na polisi kao početak osiguranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: