Šta se dešava na tržištu crnog zlata? VIDEO

Da li možete da zamislite scenario u kome Vam neko daje 40 dolara i barel nafte, što je oko 159 litara sirovog crnog zlata.

Izvor: B92, TV Prva

Utorak, 21.04.2020.

18:44

Šta se dešava na tržištu crnog zlata? VIDEO
Foto: Printskrin/TV Prva

Upravo to se desilo kupcima američke sirove nafte za majsku isporuku.

Vest o istorijskoj ceni odjeknula je poput bombe po celom svetu.

Portali i novine širom sveta ne prestaju da izveštavaju o jučerašnjem danu kakav do sada nije zabeležen. Cene nafte su, po prvi put u istoriji SAD, otišle u negativnu teritoriju.

"Dogodio se kolaps potražnje, ljudi ne voze, avioni ne lete. Sve je to stvorilo ogromne zalihe nafte koja mora negde da se skladišti", rekao je Džim Burkard, analitičar u oblasti naftne industrije.

A pošto su, kako navodi, skladišta popunjena, proizvođači su prisiljeni da plaćaju kupcima da je nose.

Tomislav Mićović iz Udruženja naftnih kompanija Srbije za Prvu tv kaže da tržište neće biti kakvo je bilo ranije, a da mnoge kompanije neće izdržati ovaj period poremećaja na tržištu.

Opširnije u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: